Portfolio

/Portfolio/

Matbloggen Blå Band

2021-06-21T13:02:30+01:00

Varumärket Blå Band driver sedan 2020 en matblogg. Jag skriver texterna på bloggen i nära samarbete med kocken Anders Tegnér och fotograf Caroline Tengen. På Blå Bands blogg skriver jag om konsten att göra riktigt goda såser, soppor och annan matlagning från grunden. Vi hjälper läsarna att snabbt och bekvämt laga god och näringsrik mat till vardags och att utvecklas i sin matlagning för helg och fest. Det gör vi genom att dela med oss av lätt- och snabblagade recept och kunskap om matlagning från grunden och om olika råvaror.

Tidningen Spaning

2021-06-21T13:03:22+01:00

Tidningen Spaning ges ut av hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Spaning är en interntidning för hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen i Malmö stad. Den riktar sig även till brukare och anhöriga. Wirtén har totalansvaret för att producera text, foto, illustrationer och layout. Vi har tagit fram tidningens design i en så kallad redaktionell plattform som sätter struktur, innehåll och grafisk form för tidningen. Jag är projektledare och redaktör och jobbar nära tillsammans med Jörgen Olsson, journalist, Myra Starklint Söderström, layout och grafisk form samt Sanna Dolck Wall, fotograf. Jag skriver cirka hälften av texterna i Spaning. Du kan läsa tidningen online här.

Ecophon Knowledge & Inspiration web

2021-06-21T12:23:53+01:00

Ecophon är Europas ledande tillverkare av akustiktak och väggabsorbenter. Jag skriver löpande texter på engelska till deras internationella Knowledge & Inspiration web. Uppdraget omfattar affärsområdena Office, Education och Healthcare. Jag intervjuar personer från hela världen om arbetsmiljö, aktivitetsbaserad design, ljuddesign, arkitektur, hur ljud påverkar våra hjärnor (psychoacoustics), (hur vi påverkas av närvaro av natur (biophilia). Jag skriver texterna på engelska som sedan översätts till lokala språk. LÄS ARTIKLARNA ONLINE HÄR

Medlems- och branschtidningen Borrsvängen

2021-06-21T12:24:50+01:00

Borrsvängen - en intressant, relevant och kunskapsspridande medlemstidning producerad till medlemmar och bransch. Borrföretagens medlems- och branschtidning riktar sig till brunnsborrare, borrföretag, leverantörer, konsulter och andra aktörer inom energi- och byggbranschen. Wirtén ansvarar sedan 2012 för projektledning och redaktörskap, produktion av journalistiskt innehåll (text, foto, illustrationer) och layout. Här jobbar jag tätt tillsammans med Jörgen Olsson (redaktör) och Myra Starklint Söderström (layout). Själv skriver jag cirka en tredjedel av artiklarna och fotograferar vid behov. Tidningen har en upplaga på drygt 5 000 exemplar och kommer ut fyra gånger per år.

Branschtidningen Svensk Geoenergi

2021-06-21T12:29:57+01:00

Svensk Geoenergi är en opinionstidning som belyser aktuella frågor, forskning, intressanta byggprojekt och profiler inom geoenergi. Svenskt Geoenergicentrum är ett kunskapscentrum för geoenergi, det vill säga värme och kyla från mark, berg och grundvatten. Med tidningen Svensk Geoenergi vill man öka kunskapen om och intresset för geoenergi. Målgruppen är politiker, tjänstemän och beslutsfattare på myndigheter och i kommuner, energirådgivare och aktörer inom energi- och byggbranschen. Jag har ansvaret för produktionen av hela tidningen: redaktionellt innehåll (text och bild), layout och tryck. Tidningen har en upplaga på cirka 8 000 ex och kommer ut två gånger per år. Du kan läsa tidningen online här.

Trivectors kundtidning 2038

2021-06-21T12:28:05+01:00

Konsultföretaget Trivector AB verkar inom hållbara transporter, verksamhetsutveckling och IT för kollektivtrafik. Wirtén har tagit fram en redaktionell plattform för företagets kundtidning 2038. Tidningen ger kundnytta, hjälper läsaren att förstå framtiden, stärker varumärket och skapar en enhetlig bild av företaget. Efter en workshop, för att fånga in vad Trivector står för och hur de vill framstå, tog vi fram en redaktionell och grafisk design, en så kallad redaktionell plattform, för företaget att arbeta självständigt utifrån.