Jeff Bullas är en så kallad superbloggare från Australien. Han lever på att blogga om att blogga. Och han vräker ur sig blogginlägg. Då och då stannar jag upp och kollar in vad han har på hjärtat. Häromdagen fastnade jag för en samling tips på verktyg du kan använda för att förbättra ditt bloggande: allt från applikationer som testar dina rubriker till publiceringskalendrar, redigeringsverktyg och verktyg för att analysera vad som läses när. Kul och nyttig läsning, även om jag är en smula skeptisk till alla verktyg som utlovar perfekta texter. Att lita på din egen röst räcker långt!
13 tools to take your blog writing from good to great.

Carl Zetterberg gör hemsidor i WordPress och sökmotoroptimerar (SEO). Här har han skrivit ett inlägg som går igenom grunderna i hur sökmotorer (läs Google) fungerar idag och varför du måste ha relevant och värdeskapande content på din webbplats. Att som Carl sätta likhetstecken mellan SEO och content marketing är dock att blanda korten lite för mycket.
Content Marketing = SEO

Så har vi Kntnt som sin vana trogen levererar intressanta inlägg på sin blogg. Thomas Barregren har startat en serie baserad på Joe Pulizzis podd (och kommande bok) Content Inc. I senaste inlägget fokuserar Thomas/Joe på värdet av prenumeranter och att olika prenumeranter/följare är värda olika för dig. Läs hur du tar dig uppåt i den hierarkin: Skörda frukterna av din content marketing – konvertera besökare till prenumeranter.

Slutligen kan jag inte låta bli att ge ett musiktips inför helgen. På måndag ska jag se Waterboys (jo, de/han finns fortfarande!) när de kommer till Malmö. Förgrundsfiguren Mike Scott har återupplivat sig själv och släppt två riktigt bra plattor: Modern Blues från i år och An Appointment with Mr Yeats från 2011.

 

För att följa Lustgården, prenumerera på vårt nyhetsbrev där du får inläggen en gång i månaden, eller följ bloggen via Bloglovin´ eller RSS.

Om du gillade det du läste, dela gärna på sociala medier – det betyder mycket!

Wirtén Content Agency – kommunikationsbyrån i Malmö med innehåll!